Stapel

Inkijkexemplaar

Welke lesstof komt aan bod tijdens een hoorcollege? Wat kunt u verwachten? Laat u inspireren door de inkijkexemplaren van onze syllabi. Vraag aan en blader direct door.

Een prachtige inleiding in de westerse kunstgeschiedenis in 11 bijeenkomsten. Elk seizoen in 50 steden! Komt u ook kunstgeschiedenis studeren?
Lijkt het u bevredigend om zelfstandig de betekenis van een schilderij te ontrafelen? Leer alles over symbolen, verborgen verhalen en iconografie.
U leert kunsthema's als de Legenda Aurea of Ovidius' metamorfosen herkennen en verborgen boodschappen te ontcijferen in deze mooie collegereeks.
Deze cursus kunstgeschiedenis biedt u een uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, o.a. over Griekse en Romeinse kunst.
Is dit kunst? Zo ja, waarom? Dit zijn vragen die tijdens de cursus Colloquium Moderne Kunst worden gesteld én beantwoord, over o.a. Realisme en De Stijl.
Leer over de belangrijkste stromingen, kunstenaars en kunstwerken van de afgelopen 125 jaar. Het is de ideale introductie op de kunstcanon van de 20e eeuw.
Ontdek hoe diverse kunstenaars en designers de jaren '20 en '30 hebben vormgegeven tijdens Colleges Art Deco: van Chrysler Building tot Coco Chanel.
Art nouveau draait om vernieuwing én verbetering. Floraal en sierlijk, óf juist sober en geometrisch. Alles over de opkomst en bloei van art nouveau!
Maak kennis met Nederlandse en Vlaamse schilders, architecten, cartografen, tapijtwevers en glas-in-loodmakers uit de grandioze zestiende eeuw.
Maak kennis met de meest invloedrijke denkers, de voornaamste stromingen, de klassieke debatten en de centrale begrippen van de westerse filosofie!
Met in gedachten het adagium 'niets menselijks is ons vreemd' worden lastige thema's als waarheid en erkenning vanuit een filosofische kader besproken.
Deze colleges maken een eind aan de meest voorkomende stijl twijfels. Leer kunsthistorische stijlen herkennen en leer alles over stijlgeschiedenis!
Tijdens 10 hoorcolleges en een excursie alles over de laatste 2500 jaar westerse architectuur. Van de Griekse bouwkunst tot meest moderne architecten.
Over tien toonaangevende moderne architecten, hun supermoderne creaties en de laatste architectonische ontwikkelingen.
In deze boeiende 10-delige collegereeks maakt u kennis met het werk van 10 onbetwiste meesters van de moderne architectuur, zoals Frank Lloyd Wright.
Aan de hand van fragmenten wordt op chronologische wijze de ontstaansgeschiedenis van de klassieke muziekcultuur besproken.
Een cursus over de belangrijkste modeontwerpers van Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Viktor & Rolf tot Alexander McQueen. Een compleet modeoverzicht!
In deze collegereeks wordt de Europese geschiedenis fraai in kaart gebracht, aan de hand van vorstenhuizen als de Romanovs, Habsburgers en Oranjes.
Uw e-mailadres